ΕΙΝΗ: Μεγάλα τα κενά στα νοσοκομεία της Ηπείρου!

on .

DIADROMOS NOSOKOMEIOU

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας… πανηγυρίζει για τα απογευματινά χειρουργεία - που σταδιακά αναμένεται να ξεκινήσουν και στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων - η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) κάνει λόγο για εγκατάλειψη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, αφού όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της ούτε και με τις τελευταίες προκηρύξεις καλύπτονται τα τεράστια κενά σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Και μπορεί το Υπουργείο Υγείας τις τελευταίες μέρες να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, όμως τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της χώρας, είναι πολύ μεγάλα! 

Εργασιακή εξουθένωση

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η ΕΙΝΗ «οι αποφάσεις των Διοικήσεων των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ οδηγούν, με την υπερεφημέρευση και τις συνεχείς μετακινήσεις που επιβάλουν, σε εργασιακή εξουθένωση όσους συναδέλφους μετακινούνται για να λειτουργήσουν δυο νοσοκομεία». Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα φέρνει τις μετακινήσεις που επιβάλλονται:

α) Σε Ακτινοδιαγνώστρια, η οποία την ημέρα του διορισμού της στο ΠΓΝΙ, μετακινήθηκε για τρεις μήνες στο ΓΝ Άρτας. 

β) Στους γιατρούς της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα, που αναγκάζονται για 6 μήνες να μετακινούνται για εφημερίες στη ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, σε ένα τμήμα που εξακολουθεί να λειτουργεί με δυο μόνο ιατρούς και χωρίς καμία ενίσχυση με επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό.

γ) Στους παιδιάτρους του ΠΓΝΙ προς το ΓΝ Χατζηκώστα που, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δεν υπάρχει θέμα με τους παιδιάτρους, λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε η μετακίνησή τους.

Η ΕΙΝΗ καλεί τη Διοίκηση της 6η ΥΠΕ να αναζητήσει λύσεις για τις μετακινήσεις, να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου και να γίνουν άμεσα νέες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων Παιδιάτρων ΕΣΥ.