Μάστιγα παραμένουν τα ναρκωτικά στην Ήπειρο!

on .

NARKOTIKA 19 3 24

• Η διακίνηση (αλλά και η χρήση) ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο. 

Αν και γίνονται πολύ συχνά συλλήψεις διακινητών από την Αστυνομία, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις η χρήση που είναι πολύ δύσκολα να ελεγχθεί πλήρως και παραμένει η ανησυχία για το γεγονός ότι όλο και πιο συχνές είναι οι συλλήψεις για μικρές ή μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών.

Ενδεικτικό της μάστιγας με τα ναρκωτικά που ταλανίζει την περιοχή μας είναι το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαήμερο οι αστυνομικοί διάφορων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά εννιά ημεδαπών σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ανάλογες δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων για κατοχή - κατά περίπτωση - κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών,τρεις ημεδαποί από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για κατοχή κάνναβης και ένας ημεδαπός από την Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας για κατοχή κοκαΐνης.

Μετέφερε 5 δέματα κάνναβης

Πέρα από τις παραπάνω περιπτώσεις, στα πλοκάμια της Αστυνομίας έπεσε χθες ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αξιοποιώντας πληροφορία του Τμήματος Δίωξης Ηγουμενίτσας, εντόπισαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός, ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης τους και επιχείρησε να διαφύγει τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Ηγουμενίτσας. Κατά την έρευνα του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πέντε κιλών και 240 γραμμαρίων. 

 Για απόπειρα ανθρωποκτονίας…

Πλούσιο ήταν και με άλλες υποθέσεις το αστυνομικό δελτίο στην Ήπειρο το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων σχηματίστηκε σε βάρος δυο ανήλικων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διερεύνηση υπόθεσης τραυματισμού δύο ανήλικων αλλοδαπών με μαχαίρι. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια μήκους 15 εκατοστών έκαστο. Οι δύο τραυματίες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου ο ένας από αυτούς νοσηλεύτηκε. 

Κατασχέθηκαν 6.700 αθύρματα

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων για την αποτροπή της παράνομης εμπορίας παντός είδους πυροτεχνίας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προχώρησε σε δύο συλλήψεις στην πόλη των Ιωαννίνων, που αφορούν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπή και ημεδαπό, ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής 4.050 και 2.650 τεμάχια πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων, αντίστοιχα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Να σημειωθεί ότι και την περασμένη Παρασκευή, σε έλεγχο καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.430 τεμάχια από διάφορες κατηγορίες παιδικών αθυρμάτων. 

Σύλληψη φυγόποινων…

• Διεθνώς διωκόμενος ημεδαπός συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή της Άρτας. Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τα αδικήματα της «αδυναμίας εξόφλησης χρεών επιχείρησης», «πλαστογραφίας εγγράφων» και δύο περιπτώσεων «οδήγησης στερούμενος κατάλληλης άδειας ικανότητας οδηγήσεως», σύμφωνα με το γερμανικό ποινικό δίκαιο.

• Σε μια άλλη περίπτωση, αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, συνελήφθη την ίδια μέρα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς.