Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον Συλ. Εργαζομένων ΟΤΑ

on .

DHMARXEIO DODONHS

• Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών,  για την χτεσινή προσαγωγή δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Δωδώνης, στο Αστυνομικό Τμήμα της Τύριας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.

Ο εργαζόμενος προσήχθη μετά από επώνυμη καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για έργο του Δήμου χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για καταγγελία για παράνομη απόληψη υλικού ή για παράνομη μεταφορά υλικού.

Μάλιστα ενώ υπήρχε καταγγελία ότι μεταφέρει υλικό από το ποτάμι, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καν τον εργαζόμενο στο ποτάμι αλλά έξω από το αστυνομικό τμήμα Τύριας και παρόλα αυτά τον προσήγαγαν.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε δημοτικό υπάλληλο να αρνηθεί να εκτελέσει κάποια εργασία, δηλαδή –ακόμα και αν ήταν παράνομη η εργασία- ο υπάλληλος δεν φέρει κάποια ευθύνη που εκτέλεσε εντολές. «Προφανώς αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο, βρίσκουν και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Δωδώνης που αντί να απαιτούν περισσότερα δημόσια έργα εμποδίζουν ακόμα και αυτά τα λίγα που μπορούν να γίνουν από το Δήμο», καταλήγει η ανακοίνωση.