Φοιτητικοί Σύλλογοι καταλογίζουν στην Πρυτανεία αδράνεια σε καίρια ζητήματα

on .

PANEPISTHMIO IOANNINA EISODOS

  Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν χθες φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων του Ιδρύματος, σύμφωνα με τους οποίους κατάφεραν να αποσπάσουν μετά από πίεση την δέσμευση της πρυτανείας πως δεν θα συγχωνευθούν οι σχολές της Φιλοσοφικής (Φιλοσοφία, Φιλολογία, Ιστορικό-Αρχαιολογικό).

Σύμφωνα, με τους Φοιτητικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, το δημόσιο πανεπιστήμιο βάζει σε εφαρμογή διατμηματικές συμφωνίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «μη κερδοσκοπικά» και πιθανά να προμηνύουν άνοιγμα ιδιωτικών τμημάτων στο πανεπιστήμιο. 

Όσον αφορά τα δίδακτρα αναφέρουν πως έχει ήδη ψηφιστεί εσωτερικός μετασχηματισμός για την ύπαρξη διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, χωρίς καμία δέσμευση ότι δε θα συμβεί το ίδιο και στα προπτυχιακά. Επιπλέον, καταλογίζουν στην πρυτανεία ότι αρνείται να πάρει θέση για καίρια ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τους φοιτητές όπως η λέσχη, οι εστίες, η αύξηση μετακίνησης στα αστικά λεωφορεία και πως «πετά το μπαλάκι» στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές.