Ακόμη «άφαντα» τα φοιτητικά βοηθήματα της Λαμπριαδείου!

on .

 LAMPRIADEIOS SXOLH ANO PEDINA

• Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρα χρόνια έχουν να αποδοθούν οικονομικά βοηθήματα από τη Λαμπριάδειο Σχολή των Άνω Πεδινών σε νέους και νέες της περιοχής που εισήχθησαν και σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια.

Η ευθύνη για το γεγονός αυτό ανήκει στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και τα Αγαθοεργά Καταστήματα. Εξάλλου, όπως έγραψε την περασμένη εβδομάδα ο «Π.Λ.», Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Λαμπριάδειου Σχολής είναι ο Μητροπολίτης Μάξιμος, άρα φέρει και την αρμοδιότητα της -μη- απόδοσης των επιδομάτων, η οποία προβλέπεται από το καταστατικό της Σχολής. 

Το θέμα επαναφέρει στη δημοσιότητα η γνωστή Ζαγορίσια Ελένη Οικονομίδου – Δούβλη, ζητώντας να σταματήσει η… περιφορά του θέματος των βοηθημάτων και να αποδοθούν άμεσα στους δικαιούχους.

Η επιστολή

Στην επιστολή της η Ελένη Οικονομίδου – Δούβλη αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για τα φοιτητικά βοηθήματα της Λαμπριάδειου Σχολής Άνω Πεδινών που έχουν γίνει… άφαντα:

«Πόσα χρόνια ακόμα θα συνεχίζουν να είναι άφαντα τα φοιτητικά βοηθήματα από τα Αγαθοεργά;

Βέβαια η ιστορία των Αγαθοεργών στην «Τουρκόπολή» μας συνεχίζεται παρά τους μακροχρόνιους αγώνες έγκριτων συμπολιτών μας! Και έγινε πίστη πια, ότι τα Αγαθοεργά μόνο «αγαθοεργά» δεν είναι και μόνο την επιθυμία των διαθετών δεν εφαρμόζουν, καθώς «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμιλον».

Ανάμεσα στα άλλα τα μεγάλα της πόλης, συνεχίζουν να είναι άφαντα επί 6 χρόνια τώρα τα φοιτητικά βοηθήματα της Λαμπριαδείου Σχολής Άνω Πεδινών! Η Μητρόπολη τα καθυστερεί περιφέροντάς τα «από τον Άννα στον Καϊάφα»…

Οι γονείς των φοιτητών που τα δικαιούνται περιμένουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους αφού έφθασαν πιά στο πτυχίο. Σύλλογοι, αδελφότητες, δήμοι, οργανισμοί βραβεύουν τους φοιτητές συγχρόνως με την επιτυχία τους. Τα Αγαθοεργά έχουν δικό τους νόμο! Όμως αυτό δεν είναι πατρικό ενδιαφέρον προς το «ανθρώπινο ποίμνιο»!

Όσο για τους υποψήφιους διαθέτες, καλό θα ήταν τα βοηθήματά τους να τα δώσουν «δι’ άλλης οδού» για να είναι σίγουροι ότι «δεν θα χάσουν τον δρόμο ή και να μη τυχόν παραστρατήσουν». Μήπως η Μητρόπολη περιμένει την αποφοίτηση και το πτυχίο για να τα δώσει; Έλεος…».