Στάση εργασίας σήμερα από τους νοσοκ. γιατρούς για τα απογευματινά χειρουργεία

on .

XATZHKOSTA

• Στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία, συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), καλώντας σε κινητοποίηση στις 12.30 μ.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΗ «…Αν η κυβέρνηση ήθελε να μειωθούν οι μακροχρόνιες λίστες αναμονής ώστε οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα στο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν είτε στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, είτε στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, θα προσλάμβανε όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες…».

Και σε άλλο σημείο διερωτάται: «…Αν  στα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία με το ήδη υπάρχον προσωπικό και τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό μπορούν να χειρουργούνται ασθενείς και το απόγευμα, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας των χειρουργείων μέχρι το απόγευμα χωρίς όμως να επιβαρύνονται οικονομικά οι ασθενείς;».