Τα λόγια… περισσεύουν, αλλά τα Γιάννενα ακόμα υστερούν!

on .

PAIDIKH XARA KOYRAMPAS

• Μόνο με… ευρωπαϊκή πόλη δε μοιάζουν σήμερα τα Γιάννενα έτσι όπως είναι, με παιδικές χαρές κλειστές, δρόμους γεμάτους λακκούβες, ανύπαρκτο φωτισμό σε πολλά σημεία και με μεγάλα έργα να χρονίζουν όπως, για παράδειγμα, η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο γνωστός ποιητής Άγγελος Μητσόπουλος, επισημαίνοντας ότι στον τόπο μας περισσεύουν τα μεγάλα λόγια, στις παρεμβάσεις όμως που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών είμαστε πολύ πίσω. 

Η επιστολή

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Μητσόπουλος αναφέρει στην επιστολή του τα ακόλουθα για την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα Γιάννενα:

«Πριν από χρόνια είχαν ξοδευτεί για την παιδική χαρά του Κουραμπά περί τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ. Άλλαξαν αρκετές δημοτικές αρχές, αλλά η παιδική χαρά κάθε άλλο από χαρά είναι... Πόσω μάλλον ασφαλής χώρος για να παίξουν τα ανήλικα παιδιά. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται στο σύνολο των δημοτικών παιδικών χαρών. Ενώ προεκλογικά γεμίζουν τις γειτονιές με φυλλάδια πως όλα θα γίνουν με ευρωπαϊκά πρότυπα, μόλις αναλάβουν τα ηνία του δήμου, μην… είδατε τον Παναγή. Επίσης, στους δρόμους της πόλης οι λακκούβες κάνουν πάρτι... Δεν χωράει καμία δικαιολογία. Λεφτά οφείλουν να βρουν με κάθε τρόπο. Αν δεν μπορούν, ας μην κουνάνε το χέρι προεκλογικά, ας καθίσουν στο σπίτι τους. Τουλάχιστον, να μην διατυμπανίζουν φανφάρες περί ευρωπαϊκών πόλεων και τα συναφή. Κεντρική πλατεία, άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. «Γιαννιώτικο Σαλόνι», ομοίως. Πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους, μόνο πλατεία δεν είναι. Φωτισμός σε πολλές γειτονιές είναι απών. Κι αν θίξεις κάποια θέματα ως πολίτης θα σε πούνε γραφικό. 

Υ.Γ.: Ας μην ξαναβάλουν στα λογότυπά τους βαρύγδουπες, πιασάρικες λέξεις. Ας γράψουν την αλήθεια, αν τολμούν. Ούτε ανάπτυξη βλέπουμε, ούτε ενότητα, ούτε αλλαγή, ούτε ωραία πόλη, ούτε αειφορία, ούτε φως στον ορίζοντα. Με τα ίδια υλικά δεν φτιάχνεις κάτι καινούργιο και αποδοτικό για τον πολίτη».