11.900 «έξυπνα» υδρόμετρα θα τοποθετηθούν στα Γιάννενα

on .

DEYAI YDROMETRA

Συνολικά 11.900 «έξυπνα» υδρόμετρα θα τοποθετηθούν σε περιοχές των Ιωαννίνων από τη ΔΕΥΑΙ μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Γιώργο Παπαδιώτη. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής του ΥΜΕΠΕΡΑ. 

Η προμήθεια περιλαμβάνει την τηλεπαρακολούθηση ποσοτικών στοιχείων κατανάλωσης τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης των Ιωαννίνων με την εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών οικιακής κατανάλωσης. Σκοπός της λειτουργίας των έξυπνων υδρομέτρων είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άμεση και γρήγορη παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση στις οικίες.

«Με το έργο που υπογράψαμε η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων προχωρά σε εκσυγχρονισμό μίας από τις πιο βασικές υποδομές ύδρευσης με την αντικατάσταση 11.900 ογκομετρικών υδρομέτρων με έξυπνα ψηφιακά υδρόμετρα οικιακής κατανάλωσης για την τηλεπαρακολούθηση ποσοτικών στοιχείων κατανάλωσης τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παπαδιώτης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ένα σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την εξοικονόμηση του νερού μέσω της on-line παρακολούθησης και καταγραφής των στοιχείων που αφορούν στην τιμολόγηση του».