Φτάνει πια με την υποβάθμιση λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

on .

KENTRO PERIBALLONTIKHS EKPAIDEYSHS FILIPPIADAS

• Για τακτική υποβάθμισης και απαξίωσης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Επαίδευσης (ΚΠΕ) της χώρας, με κύριο μοχλό την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωσή τους από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, κάνει λόγο η Ομοσπονδία Γονέων-Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου σε ανακοίνωσή της.

Η τελευταία προκήρυξη στελέχωσής των ΚΠΕ διενεργήθηκε το 2011 και έκτοτε, με πρόφαση την οικονομική κρίση, έμειναν με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό.

Οπως τονίζουν οι γονείς, το ότι καταφέρνουν και λειτουργούν σήμερα τα ΚΠΕ, οφείλεται στην αυταπάρνηση των ελάχιστων εκπαιδευτικών που έχουν απομείνει σε αυτά και τα στηρίζουν.

Προσθέτουν όμως ότι «οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ αδυνατούν να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτημάτων των σχολείων της χώρας για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά τους προγράμματα, τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με πανεπιστήμια και άλλους φορείς».

Οι γονείς ζητούν αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΠΕ, άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, κάλυψη του συνόλου του κόστους των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στα ΚΠΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, ζητούν να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση των γονέων  για την πραγματοποίηση επισκέψεων και δράσεων (πχ μεταφορά μαθητών, υλικά, διανυκτερεύσεις κλπ).