Οι φοιτητές του Πανεπ. Ιωαννίνων συστήνονται στην αγορά εργασίας!

on .

HMERA KARIERAS SYNENTEYKSH

• Κυρίαρχο ζητούμενο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, διαδικασία με οφέλη και για τις δύο πλευρές που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτήν. Στους μεν αποφοίτους δίνεται η ευκαιρία να αναζητήσουν δουλειά, ενώ στις τοπικές επιχειρήσεις η δυνατότητα προσέλκυσης δυναμικού με υψηλή κατάρτιση και προσόντα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει και φέτος την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας 2024», η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου (ώρες 10.00 έως 17.00) και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη 

Μία καλή ευκαιρία…

Η «Ημέρα Καριέρας» αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία, που, όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε χθεσινή του ανακοίνωση, «διοργανώνεται για να συνδέσει τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις αποφοίτους με κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς, με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασής τους από το ακαδημαϊκό περιβάλλον στον επαγγελματικό χώρο».

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία όμως αποτελεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και για τις επιχειρήσεις προκειμένου να συναντήσουν τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις αποφοίτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, να προβάλλουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να εξερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας μαζί τους. 

Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Καριέρας» οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαπροσωπικές συνεντεύξεις δικτύωσης με τους/τις υποψήφιους/ες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας ή πρακτικής άσκησης.

Κάλεσμα σε επιχειρήσεις

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στην φετινή «Ημέρα Καριέρας», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η συμμετοχή σας θα ενισχύσει την επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης και θα δημιουργήσει πολύτιμες ευκαιρίες για όλες και όλους».

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν στην «Ημέρα Καριέρας» θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 26 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και τις προϋποθέσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα τηλ.: 26510 07278, 2651009046 ή 2651008454 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα:  https://career.uoi.gr/imeres-karieras-2024/.