Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση κοκαΐνης στα Γιάννενα

on .

narkot

• Δεν περνά μέρα που οι Διωκτικές Αρχές της Ηπείρου να μην εξιχνιάζουν έστω και μια υπόθεση μεταφοράς ή διακίνησης ναρκωτικών, καθώς η περιοχή μας αποτελεί για τα διάφορα κυκλώματα πραγματικό «σταυροδρόμι».

Οι συλλήψεις διακινητών σε παραμεθόριες περιοχές, λιμάνια και φυσικά κατά μήκος του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού έγιναν πλέον ρουτίνα, ενώ αυξάνονται και τα περιστατικά με μικροποσότητες χασίς, αναδεικνύοντας και την κοινωνική διάσταση της κατάστασης με τα ναρκωτικά, τα οποία έχουν εισβάλλει για τα καλά στη ζωή των νέων κυρίως ανθρώπων.

Αν και γίνονται πολύ συχνά συλλήψεις από την Αστυνομία, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις η χρήση που είναι πολύ δύσκολα να ελεγχθεί.

 Διακινούσε κοκαΐνη

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στα Γιάννενα από άνδρες της Δίωξης. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 78,72 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

Σε περιοχή της Κόνιτσας συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ιδιόκτητο ταξί, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει νωρίτερα στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο εισόδου της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Κατασχέθηκαν το όχημα και χρηματικό ποσό 505 ευρώ, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.