Επιμορφώνονται οι παιδαγωγοί των σταθμών του Δήμου Ζίτσας

on .

ZITSA EPIMORFOSH

Επιμορφωτικές δράσεις με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδαγωγών των βρεφικών και παιδικών σταθμών του προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του επαγγέλματός τους πραγματοποιεί ο Δήμος Ζίτσας.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης με τη συμμετοχή 21 παιδαγωγών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εισηγήτρια τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με αφορμή την έναρξή τους, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα σε δήλωσή της ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας καθώς και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνεργασία και συνδρομή τους. «Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι γονείς των βρεφών και νηπίων που επιλέγουν τις δομές προσχολικής αγωγής του Δήμου Ζίτσας να αισθάνονται πως εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε παιδαγωγούς ευαισθητοποιημένους και με σύγχρονη κατάρτιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπαλάφα ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων που θα απευθύνονται στους γονείς, οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία με την UNICEF Ελλάδας και τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου.

Το πρόγραμμα των δράσεων για τους παιδαγωγούς θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου με θέμα «Ο ρόλος των ενηλίκων στο παιχνίδι των παιδιών» και την Τετάρτη, 29 Απριλίου με θέμα «Γονεική εμπλοκή και συνεργασία γονέων- παιδαγωγών: Στρατηγικές για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής εμπλοκής εντός και εκτός σχολικού προγράμματος».