Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δημ. Υγείας συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

AKOYSTIKA GIATROS

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας συμμετέχει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μιας και διοργανώνει εκδηλώσεις τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου.

Το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας   «My Health – my right – Η Υγεία μου, δικαίωμά μου» επιλέχθηκε για να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην ενημέρωση σε θέματα υγείας  και στην ελευθερία από τις διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις στα Γιάννενα που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπ.Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 8 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Γυναικολογική υγεία και πρόληψη» στις 12 μ. στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (ΚΕΠΑΒΙ, κατάστημα 118).

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 7 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στην στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ιωαννίνων με θέμα «Γενετικά Νοσήματα και Κληρονομικότητα - Οι πολίτες ρωτούν και οι ειδικοί απαντούν».