Οκτώ τροχαία με δυο νεκρούς στους δρόμους της Ηπείρου τον Μάρτιο

on .

SPASMENA FANARIA

Συνολικά οκτώ τροχαία ατυχήματα έλαβαν χώρα τον Μάρτιο σε όλη την Ήπειρο, έναντι έντεκα τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όμως αυτή τη φορά οι νεκροί ήταν δυο έναντι κανενός το 2023.

Επίσης καταγράφηκαν τρεις σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2023) και πέντε ελαφρά τραυματίες έναντι δεκατριών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Πρώτο στα αίτια των ατυχημάτων παραμένει η υπερβολική ταχύτητα και ακολουθεί η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

9.206 παραβάσεις

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 9.206 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Να σημειωθεί ότι εντός Μαρτίου οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την έκταση της Ηπείρου υπήρξαν αυξημένοι λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αλλά και αυτό της 25ης Μαρτίου.

Η κυριότερη αιτία των τροχαίων υπήρξε και η υπερβολική ταχύτητα, με τις παραβάσεις να φτάνουν τις 2.198.

 Επίσης, βεβαιώθηκαν 630 παραβάσεις για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 402 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 355 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/ αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 302 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 132 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, 130 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 32 για φθαρμένα ελαστικά.

Τέλος, να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 159 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 65 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 1.264 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.