Δεκατρείς συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ήπειρο το τελευταίο 15νθήμερο

on .

ASTYNOMIKOI PERIPOLIKA MPLOKO

Η διακίνηση (αλλά και η χρήση) ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ήπειρο. 

Αν και γίνονται πολύ συχνά συλλήψεις διακινητών από την Αστυνομία, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις η χρήση που είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως και εντείνεται η ανησυχία για το γεγονός ότι όλο και πιο συχνές είναι οι συλλήψεις για μικρές ή μεγάλες ποσότητες απαγορευμένων ουσιών.

Σημειώνεται ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ενδεικτικό της μάστιγας με τα ναρκωτικά που ταλανίζει την περιοχή μας είναι το γεγονός ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι αστυνομικοί διάφορων υπηρεσιών στην Ήπειρο προχώρησαν στη σύλληψη δεκατριών ατόμων, στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών και δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, πρόκειται για έντεκα ημεδαπούς και δυο αλλοδαπούς, που συνελήφθησαν σε δώδεκα διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κοκαΐνης σε μία από αυτές. Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν έξι άτομα στην Άρτα, πέντε στα Γιάννενα και δυο στην Πρέβεζα.

Εκκρεμούσε καταδικαστικη απόφαση

Πέρα από τις υποθέσεις που αφορούν τις απαγορευμένες ουσίες, το αστυνομικό δελτίο χτες στην Ήπειρο περιελάμβανε ακόμη τη σύλληψη ενός φυγόποινου. Συγκεκριμένα, καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού που συνελήφθη στην Άρτα.

Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Συνελήφθη προχθές το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να επιβαίνουν σε αυτό τρεις παράτυποι μετανάστες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον ημεδαπό, κατόπιν συμφωνίας, ώστε να απασχοληθούν ως εργάτες γης στα κτήματά του.