Το ΤΕΕ συμβάλλει στην χάραξη μιας νέας προοπτικής και για την Ήπειρο

on .

STASINOS TEE

• Καίριο ρόλο αναμένεται να παίξει το Τεχνικό Επιμελητήριο το επόμενο διάστημα αναπτύσσοντας μία σειρά από δράσεις οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της χώρας και φυσικά και της Ηπείρου. 

Αφενός είναι το πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου δημοσίων κτιρίων που καλείται να φέρει εις πέρας το ΤΕΕ, αφετέρου η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών αλλά και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια κάθε περιοχής, τα οποία έχουν μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. 

Τα παραπάνω ζητήματα αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του επετειακού Roadshow για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχν. Επιμελητηρίου, το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή από τα Γιάννενα, χθες έκανε στάση στην Άρτα και σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί την Πρέβεζα.  

Ο Γιώργος Στασινός

Στις δράσεις που αναπτύσσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχουν σκοπό να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιοχής, αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός από την Άρτα. Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανθεκτικότητας που όπως είπε, «πρέπει να είναι προτεραιότητα της Πολιτείας» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια. «Φροντίζουμε για την ασφάλεια των πολιτών, αναδεικνύουμε το θέμα της προστασίας που θα πρέπει να υπάρχει σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα, ξεκινώντας προσεισμικό έλεγχο μέσα στον επόμενο μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα έργα που κάνει το ΤΕΕ και τα οποία, όπως είπε, είναι ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που έθεσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Άρτας, ο κ. Στασινός σημείωσε πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τα γενικά που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις πόλεις και η αναπτυξιακή προοπτική που θα πρέπει να υπάρχει σε πόλεις, όπως η Άρτα. Να τα δούμε με μία αναπτυξιακή προοπτική, ώστε να μην μειώνεται ο πληθυσμός, να μην φεύγει ο κόσμος από τον τόπο του, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να αναπτύσσεται η περιοχή».

Ο Γιάννης Τσίγκρος

Στο ζήτημα του πολεοδομικού σχεδιασμού αναφέρθηκε προχθές και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Τσίγκρος, στο πλαίσιο της στάσης που έκανε το επετειακό Roadshow στην Πλατεία Μαβίλη. 

Ο κ. Τσίγκρος χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση την ανάθεση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Παραλιακού Μετώπου της Ηπείρου, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Ιωαννίνων και σύντομα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης. 

Τέλος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις προστατευόμενες περιοχές, τονίζοντας πως το ΤΕΕ Ηπείρου συμμετείχε στη διαβούλευση καταθέτοντας δικές του προτάσεις και αναμένει την έκδοση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.