Διαλέξεων συνέχεια από το Fab Lab Ioannina

on .

SEIRA DRASEON FAB

 Μια σειρά από Σεμινάρια, Διαλέξεις και Workshops με επίκεντρο τη χρήση βιο-υλικών στην αρχιτεκτονική και τον βιομηχανικό σχεδιασμό συνεχίζονται από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Fab Lab Ioannina.

Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα στο Fab Lab Ioannina, Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑΒΙ) στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Την επιμέλεια έχει ο Ιάσων Πανταζής.

Αύριο, Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. θα γίνει η δεύτερη δράση με θέμα «”Βίο-υλικά: Εναλλακτικές προσεγγίσεις στη βιωσιμότητα και την αειφορία» με ομιλήτρια την Emma Sicher, ενώ μεθαύριο, Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλητής της διάλεξης θα είναι ο Bastian Beyer.

Η τρίτη δράση με θεματική «Πρακτική εφαρμογή του βίο-υλικού Μυκηλίου για τη δημιουργία αντικειμένων» θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 13-14 και 20-21 Απριλίου. Το εργαστήριο MYCO PANEL στοχεύει στη εξοικείωση των συμμετεχόντων με ταβιο-υλικά, και την χρήση τους μέσω τεχνικών παραμετρικού σχεδιασμού και ψηφιακής κατασκευής στην Αρχιτεκτονική και στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό. Εισηγητές θα είναι οι Χρήστος Κουρτίδης, Δήμητρα Αλμπάνη - Λέκκα και Ευάγγελος Πανταζής.

Τέλος, η τέταρτη δράση θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου, θα έχει θέμα «Σχεδιάζοντας για έμβια όντα - Εφαρμογές του biodesign». Ομιλητής στη διάλεξη με θέμα «Καινοτόμες εμβιομηχανικές εφαρμογές διευρύνουν τα όρια της κτηνιατρικής επιστήμης» θα είναι ο Δρ. Ευάγγελος Πανταζής και στη διάλεξη με τίτλο "Yfaloid- Προτυποποίηση και ανάπτυξη υποβρυχίων συστημάτων τεχνητών υφάλων»  θα είναι ο Χάρης Κολιός.