«Ντόμινο» αντιδράσεων για την ασφάλεια της Εγνατίας Οδού!

on .

SHRAGGES

• «Ντόμινο» αντιδράσεων εξακολουθούν να προκαλούν, σχεδόν μία εβδομάδα μετά, οι αχρείαστες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη περί «επικινδυνότητας» συγκεκριμένων τμημάτων της Εγνατίας Οδού κι αυτό παρά την προσπάθεια ανασκευής τους που έκανε μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Περιφέρειας όπου γινόταν λόγο για «ιδιωτική συζήτηση»!

Υπουργείο Υποδομών και «Εγνατία Οδός ΑΕ» που έχει τη διαχείριση του αυτοκινητόδρομου έχουν τηρήσει μέχρι στιγμής… σιγή ιχθύος. Ωστόσο, σύμφωνα με  πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα «Epiruspost.gr», τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας στο Μαλακάσι ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος θα έχει και σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη στο Μέτσοβο. Πάντως, το θέμα έφτασε στη Βουλή με ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων που υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Όλγα Γεροβασίλη (Άρτας) και  Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας). 

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «οι αναφορές του κ. Περιφερειάρχη στην Εγνατία Οδό και την επικινδυνότητά της, όπως και στην ανάγκη να κλείσει η σήραγγα στο τμήμα από Μέτσοβο προς Παναγιά, είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα πρέπει να τύχουν άμεσων διευκρινίσεων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους».

Όσον αφορά στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως «οι ισχυρισμοί σε δελτίο Τύπου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις προαναφερθείσες καταγγελίες, ότι επρόκειτο περί ‘ιδιωτικής συζήτησης’ όσων ειπώθηκαν μεταξύ του Περιφερειάρχη και των υπολοίπων μελών της Περιφερειακής Επιτροπής, σε μία δημόσια συνεδρίαση, μόνο γέλωτα προκαλούν. Οι δε δικαιολογίες όσων ειπώθηκαν, στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ως ‘λεκτικές υπερβολές’ για την επικινδυνότητα της Εγνατίας Οδού, ρίχνοντας το ανάθεμα στους δημοσιογράφους που τις μετέφεραν, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών». Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα ενημέρωση για το τι προτίθεται να κάνει.

Και Νέας Αριστεράς!

Άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών ζητούν και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη και Πέτη Πέρκα για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Εγνατία Οδό.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τονίζουν πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλ. Καχριμάνη προκαλούν αναστάτωση και ανασφάλεια για τη μετακίνηση σε έναν από τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες της χώρας. 

Όπως σημειώνουν, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης ανακάλεσε, το υπουργείο Υποδομών παραμένει σιωπηλό χωρίς να τοποθετείται δημόσια για την οδική ασφάλεια στην Εγνατία. 

Υπογραμμίζουν ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τον αυτοκινητόδρομο σε ιδιώτες εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κόστος και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Την πρόσφατη απαντητική ανακοίνωση της Περιφέρειας σχολιάζει και η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου». Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «οι πολιτικοί αστοχούν πάρα πολλές φορές και πετάνε συχνά κανονικές «κορώνες». Τη στιγμή όμως που ο Ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος και παγωμένος από τις αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών, οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη για ‘κίνδυνο κατάρρευσης σήραγγας’, ‘έλλειψη συντήρησης’ και ‘κίνδυνο ατυχήματος’ στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας την Εγνατία Οδό  και στη συνέχεια ‘για υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης εν τη ρύμη του λόγου’ αποδεικνύουν ότι ο κ. Περιφερειάρχης ζει σε άλλο πλανήτη ή δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα  και διάλεξε τον κυνικό αυτό τρόπο, σπέρνοντας το φόβο, για να στηρίξει προφανώς τόσο την πώληση της Εγνατίας οδού όσο και την αύξηση των διοδίων σε αυτή».