Διευκρινίσεις για το αιολικό στο Ξηροβούνι

on .

AIOLIKO PARKO

• Σε διευκρινίσεις σχετικά με το αιολικό πάρκο στο Ξηροβούνι, προχώρησαν με χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους οι Αδελφότητες Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και Αττικής (την υπογράφουν οι Πρόεδροί τους Βασ. Μαγγιώρος και Κων. Τζιριβήλας, αντίστοιχα), με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Συνέλευσης κατοίκων, στην οποία αναφέρονταν ότι στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή εκφράστηκε η αρνητική άποψη όλων των φορέων εκτός του προέδρου της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων.

Οι Αδελφότητες Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και Αττικής στην χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Ιωαννίνων δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις όπως αναφέρει λανθασμένα η ανακοίνωση, για τη δημιουργία εντυπώσεων. Όπως εκφράστηκαν οι φορείς της Σκλίβανης στη διαβούλευση έτσι παραμένουν και οι γνώμες τους μετά τη συνάντηση ενημέρωσης».

Παράλληλα ανέφεραν ότι «στα δικά μας επιχειρήματα, της θετικής γνώμης με προϋποθέσεις, δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αντεπιχείρημα. Ταυτόχρονα, προτείναμε από κοινού δράσεις με τους συλλόγους των Τζουμέρκων για ενημέρωση ευαισθητοποίηση για όλα προστατευόμενα είδη που εμφανίστηκαν στην περιοχή μας ιδιαίτερα του Αγριόγιδου, του Ζαρκαδιού, της Αρκούδας αλλά και του Λύκου συνδράμοντας ακόμα και τις περιπολίες της θυροφυλακής ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου αλλά και για τη μάστιγα των δηλητηριασμένων δολωμάτων που θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του οικοσυστήματος. Οι γνώμες είναι όλες σεβαστές και κυρίως αυτές που προκύπτουν από προσωπικά βιώματα, ανησυχίες και θύμησες των απλών κατοίκων. Οι απόψεις αυτές, θετικές και αρνητικές, εκφράστηκαν καθολικά, μέσα από τις γνώμες όλων των φορέων της Σκλίβανης».

Και κλείνοντας οι δυο Αδελφότητες τονίζουν «η δογματική θέση ΝΑΙ σε όλα ή ΟΧΙ σε όλα δεν εκφράζει τους συν υπογράφοντες φορείς της Σκλίβανης. Στόχος μας είναι ο αξιόπιστος λόγος, με επιχειρήματα, σε όλα τα κοινά ζητήματα που προκύπτουν, μικρά ή μεγάλα».