Ενημερωτική ημερίδα για τον Αυτισμό αύριο στα Γιάννενα

on .

LOGOTHERAPEIA

Ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο «(Δια)βιώνοντας με τον αυτισμό», ανοιχτή για το κοινό, διοργανώνει το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αύριο, Τετάρτη, ώρα 17:30-21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ)-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου (εντός του Κάστρου).

Η ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχουν φορείς της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία και Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποσκοπεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επίτευξη διαλόγου μεταξύ των ειδικών διαφορετικών ειδικοτήτων, των οικογενειών και των ατόμων με αυτισμό και των πολιτών σχετικά με την ισχύουσα πραγματικότητα, τις ανάγκες και τις δυνητικές συνθήκες πραγματικής συμπερίληψης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των αυτιστικών ατόμων. 

Παράλληλα, θα αναλυθούν οι προκλήσεις, οι εμπειρίες και οι προοπτικές μιας ειλικρινούς επικοινωνίας και συναναστροφής με τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Βασιλική Ζαροκανέλλου, επ. καθηγήτρια Λογοθεραπείας με έμφαση τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος σε συνεργασία με τους κ.κ. Σουλτάνα Παπαδοπούλου, επ. Καθηγήτρια Λογοπαθολογίας και Διονύσιο Ταφιάδη, επ. Καθηγητή Λογοπαθολογίας με έμφαση τις Διαταραχές Επικοινωνίας.