Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι εκδρομείς στα Γιάννενα!

on .

PERIPOLIKO

Ανησυχητικά είναι και στην Ήπειρο τα περιστατικά της παραβατικότητας ανηλίκων, ένα φαινόμενο που προβληματίζει έντονα τις τοπικές κοινωνίες και είναι σε έξαρση στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στα Γιάννενα συνελήφθησαν σ’ ένα βράδυ συνολικά πέντε ανήλικοι σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Για τις ίδιες υποθέσεις κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, στις οποίες συμμετείχαν οι ανήλικοι, καθώς και οι γονείς τους. 

Και κατά αστυνομικών

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, επιχείρησαν να προβούν σε έλεγχο τεσσάρων ανηλίκων, εκείνοι όμως αντιστάθηκαν. Αφού τους απώθησαν και άσκησαν βία εναντίον των αστυνομικών, προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και σωματικής βλάβης. 

Με… τσιγαριλίκια

Στη δεύτερη περίπτωση που έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας,  συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ανήλικος, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ σε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου κατέλυε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης. 

* * *

Πάντως, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το τριήμερο 12-14 Απριλίου - στο πλαίσιο των στοχευμένων ειδικών δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εξάλειψη της βίας των ανηλίκων - η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε σε όλη την επικράτεια 4.358 ελέγχους και προχώρησε σε 80 προσαγωγές και 33 συλλήψεις. 

Συγκεκριμένα, πέντε ανήλικοι συνελήφθησαν για κλοπές-διαρρήξεις, πέντε για σωματικές βλάβες, τρεις για ναρκωτικά, 17 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας για όπλα και δυο για λοιπά αδικήματα. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 100 για Κ.Ο.Κ., ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.