Οι ειδικοί θα αποφανθούν για τη σήραγγα στο Μαλακάσι!

on .

EGNATIA SHRAGGA MALAKASI A

• Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καχριμάνη περί επικινδυνότητας σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού (στο Μαλακάσι), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση και να κλείσει για προληπτικούς λόγους η σήραγγα! 

Μπορεί βέβαια ο Περιφερειάρχης να επιχείρησε να… μαζέψει τις δηλώσεις του, μιλώντας για… ιδιωτική συζήτηση (!) όμως η σοβαρότητα των όσων αρχικά ανέφερε (εν τη ρύμη του λόγου, όπως εξήγησε εκ των υστέρων…) οδήγησαν ακόμη και σε παρέμβαση του Εισαγγελέα, αφού προηγουμένως είχαν αναστατωθεί χιλιάδες χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Όπως και να’ χει, από την περασμένη Παρασκευή η επίμαχη σήραγγα έκλεισε για να ελεγχθεί από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα αποτελέσει την βάση για την επαναπόδοσή της ή μη σε κυκλοφορία. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα είναι να μείνει κλειστή έως και αύριο, Παρασκευή, ωστόσο μέχρι και χθες βράδυ δεν υπήρχε κάποια νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση της σήραγγας κι αν θα χρειαστούν επιπλέον εργασίες. 

Αντιδράσεις…

Ο κακός χειρισμός του όλου θέματος, τόσο αρχικά από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, όσο και στη συνέχεια από το αρμόδιο υπουργείο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Ήδη το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή με ερωτήσεις που έχουν καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μ. Τζούφη, αλλά και ο βουλευτής Πρέβεζας της Ν.Δ. Σπ. Κυριακής. Ο Κ. Μπάρκας μάλιστα για το θέμα είχε συνάντηση στα Γιάννενα και με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ότι «…oι σήραγγες δεν κλείνουν με υπουργικές αποφάσεις αλλά κλείνουν μετά από εισηγήσεις ειδικών οι οποίες και γνωστοποιούνται δημόσια»! 

Πάντως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Ταχιάος συναντήθηκε με τον Γιαννιώτη Πρόεδρο της Βουλή Κ. Τασούλας και τον ενημέρωσε λεπτομερώς για το θέμα που προέκυψε με την σήραγγα.