Δεντροφύτευση στο λόφο «Γορίτσα» από το Γυμνάσιο Ελεούσας

on .

DENTROFYTEYSH ZITSA

• Με δενδροφύτευση στο λόφο «Γορίτσα» της Δ.Κ. Ελεούσας, από τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας, γιόρτασε τη Διεθνή «Ημέρα Γης» ο Δήμος Ζίτσας. 

Η 22α Απριλίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Διεθνής «Ημέρα Γης» και στα πλαίσια του εορτασμού ο Δήμος Ζίτσας, οργάνωσε δενδροφύτευση με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Ελεούσας.

Οι μαθητές φύτεψαν σε συγκεκριμένα σημεία που επιλέχθηκαν σε υφιστάμενη δενδροφυτευμένη περιοχή στην τοποθεσία «Γορίτσα», λιγούστρα, ιπποκαστανιές και καλλωπιστικούς θάμνους που χορηγήθηκαν από το κατάστημα «Αγρόκηπος» ενώ τα μπλουζάκια, ενθύμιο για τη συγκεκριμένη ημέρα που μοιράστηκαν στους μαθητές, ήταν προσφορά της εταιρίας Μύλοι Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος». Η αντιδήμαρχος Ζίτσας Κατερίνα Μπαλάφα που συμμετείχε στη δράση, ανέφερε ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  που συμβάλουν με την πράξη τους στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει έναν «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή.