Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη γυναίκα που… έλυνε τα μάγια στην Πρέβεζα!

on .

MAGIA MAGISSA MENTIOYM 1

• Σοκ είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ηπείρου το απίστευτο συμβάν όπου δύο γυναίκες στην Πρέβεζα απέσπασαν από μια άλλη χρήματα και κοσμήματα αξίας 190.000 ευρώ, προκειμένου να της «λύσουν τα μάγια», με τις αστυνομικές αρχές να φτάνουν στην ταυτοποίηση και της δεύτερης κατηγορούμενης.

Εξάλλου, σε έξαρση βρίσκονται και στην Ήπειρο τα κρούσματα τηλεφωνικής και διαδικτυακής απάτης, με τους επιτήδειους να προσπαθούν ακόμη και με ευφάνταστους τρόπους να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες, όπως να αποσπάσουν λεφτά από μια γυναίκα στην Πρέβεζα για να της «λυθούν τα μάγια»! Την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων της πρώτης γυναίκας και χθες στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες, από έτους περίπου, είχαν αφαιρέσει σταδιακά από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ, αφού την είχαν πείσει ότι μπορούν, έναντι αμοιβής, να «λύσουν τα μάγια» τα οποία δήθεν της είχαν κάνει τρίτοι σε εκείνη και την οικογένειά της.

Έκλεψε παγκάρι…

Στο πλαίσιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τη διαλεύκανση καταγγελθέντων περιστατικών κλοπών, εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για τις οποίες συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα. Οι υποθέσεις κλοπών απασχολούν σχεδόν σε καθημερινή βάση τις αστυνομικές αρχές που δίνουν μεγάλη μάχη για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην πρώτη περίπτωση, εντοπίστηκε προχθές και συνελήφθη ένας άνδρας, διότι, όπως προέκυψε, την προηγούμενη ημέρα είχε αφαιρέσει το παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ανατολής (Μπονίλα), το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου. Το παγκάρι, άνευ χρημάτων, βρέθηκε σε σημείο, όπου το είχε απορρίψει ο κατηγορούμενος και αποδόθηκε σε νεωκόρο του Ναού.

Αφαίρεσαν κινητό…

Στη δεύτερη περίπτωση, ταυτοποιήθηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα,οι οποίοι διακριβώθηκε ότι εισήλθαν σε χώρους σούπερ-μάρκετ, μη προσβάσιμους στο κοινό, από όπου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου. 

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης στα Γιάννενα και συνελήφθη ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.