Κλείνουν σήμερα τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

on .

SXOLEIO TAKSH MATHTES

Τελευταία μέρα σήμερα για τους μαθητές στα σχολεία, τα οποία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Ουσιαστικά η σχολική χρονιά βαδίζει προς το τέλος της, καθώς με την επιστροφή μετά τις γιορτές, τη Δευτέρα,13 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολυτήριες και στη συνέχεια για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 16 Μαΐου ενώ την Παρασκευή 17 Μαΐου ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ’ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 29 Μαΐου. Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 30 Μαΐου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ενώ την επόμενη μέρα, 31 Μαΐου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα ολοκληρωθούν την Τρίτη, 28 Μαΐου, ενώ την επόμενη μέρα ο Σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Οι προαγωγικές εξετάσεις και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ε.Α.Ε. και Γυμνασίων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου.