«Με το πρόστιμο δεν διορθώνεται η περιβαλλοντική καταστροφή…»

on .

LOYROS DIEYTHETHSH KOITHS 10 11 22

• «Η οριστικοποίηση προστίμου ύψους 180.000€ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική καταστροφή του ποταμού Λούρου προφανώς και δεν θα διορθώσει την βλάβη στο ευαίσθητο οικοσύστημα, που προκάλεσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της.. 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «σαν να μην έφτανε που η Περιφέρεια με τις επιλογές της  κατέστρεψε το οικοσύστημα του ποταμού Λούρου, τώρα οι Ηπειρώτες, καλούνται να πληρώσουν και το πρόστιμο των 180.000€. Και «δαρμένοι και….χρεωμένοι» δηλαδή! Αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και η αντίστοιχη  απονομή «δικαιοσύνης»!!! δεν θα μπορούσε να συμβεί εκτός του πολιτικού πλαισίου που ευνοεί την ασύδοτη δράση εργολάβων».

Η ΛΑΣΥ κάνει παράλληλα λόγο για «απύθμενο θράσος της Περιφερειακής Αρχής να υποστηρίζει εδώ και 1,5 χρόνο ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία καταστροφή με ευθύνη της», το οποίο, όπως τονίζει, «οφείλουν να το αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι της, δηλ. το 54% το οποίο διαρκώς επικαλείται η περιφερειακή αρχή για να δικαιολογήσει το ορθό κάθε επιλογής της και να αντικρούσει την πολιτική κριτική από την ΛΑ.ΣΥ.,  όταν στριμώχνεται στη γωνία χωρίς επιχειρήματα».