Συνελήφθη ο «εισπράκτορας» εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους

on .

APATH THLEFONIKH HLIKIOMENH

Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές απάτες στην Ήπειρο με θύματα κυρίως ηλικιωμένους! Εγκληματικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτα, αν και συχνά οι διωκτικές αρχές εξιχνιάζουν τέτοιου είδους υποθέσεις. 

Μ’  ένα τέτοιο περιστατικό ασχολήθηκε αυτές τις μέρες η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο. Πιο συγκριμένα συνελήφθη στα Γιάννενα από αστυνομικούς της Ασφάλειας αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.  Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πλήθος καταγγελιών  (κυρίως ηλικιωμένων) πολιτών στα Γιάννενα, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι γιατροί νοσοκομείου της πόλης και ζητούσαν χρήματα, προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε υποστεί. 

Μάλιστα, με σκοπό την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερης συναισθηματικής φόρτισης και ψυχολογικής πίεσης, μέλη της οργάνωσης παρίσταναν – κατά περίπτωση – την κόρη ή τον γιο τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια, ενώ, όπως προέκυψε, ο συλληφθείς είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», που θα παραλάμβανε αυτοπροσώπως τα χρήματα, στην περίπτωση που κάποιος από τους πολίτες πείθονταν από το εγκληματικό τους σχέδιο. 

Έτσι, συγκροτήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ειδική ομάδα, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τον αλλοδαπό και να επέμβει την ώρα που παραλάμβανε από ημεδαπό, που είχε εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο, χαρτοσακούλα με 2.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια του επιστράφηκαν. 

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει στη χώρα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.