Γυναικολόγοι διεθνούς φήμης στα Γιάννενα!

on .

MAIEYTIKH PASXOPOYLOS GKOKAS

Θεωρητικό και κλινικό φροντιστήριο «Mastering Hysteroscopy» διεξάγει από χθες η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον χώρο του συνεδριακού κέντρου «Κάρολος Παπούλιας». Το φροντιστήριο με θέμα την Υστεροσκόπηση θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη.

Η θεωρητική ενότητα έλαβε χώρα χθες, με συμμετοχή γυναικολόγων διεθνούς φήμης και κύρους, από την Κύπρο, την Κίνα και την Ιταλία. Οι γυναικολόγοι ήρθαν στα Γιάννενα κυρίως για το πρακτικό κομμάτι, ενώ θα εκπαιδεύσουν 30 φοιτητές σε ζωικά και τεχνικά υλικά στη διαγνωστική και επεμβατική υστεροσκόπηση.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που πραγματοποιείται από το 1997, με διακοπή στο διάστημα της πανδημίας Covid-19, ενώ μετά τη λήξη του θα ξεκινήσει στα Γιάννενα το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, το οποίο θα διεξαχθεί από 13 έως 16 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη ενημέρωση

Στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων για τη Γυναικολογία, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Women’s Health First, θα κάνει μια ιδιαίτερη ενημέρωση αύριο, Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» στα Παλαιά Σφαγεία. Θα γίνει ενημέρωση κυρίως του γυναικείου κοινού για θέματα γυναικείας υγείας, με βασικό σκοπό την ανάδειξη των υποεκτιμημένων αναγκών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο Ma(t)er/nity από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, ώρα 20.30 στο ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι 31 Αυγούστου.

Οι δηλώσεις

- «Είμαι ευτυχής που συνέβη αυτό υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, διότι δεν το διαχειρίστηκα ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, το διαχειρίστηκα ως καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας, να γίνει αυτή η ειδική ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την γυναικεία υγεία και κυρίως την πρόληψη της γυναικείας παθολογίας», τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μηνάς Πασχόπουλος.

- Από την πλευρά του ο Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελος Γκόκας μίλησε για τα εγκαίνια της έκθεσης Ma(t)er/nity. «Η δική μας συνδρομή, ως Σχολή Καλών Τεχνών στο Συνέδριο Μαιευτικής έχει να κάνει με τη δημιουργία της εικαστικής έκθεσης. Αποπειράται να αναδείξει τις πολλαπλές και αντικρουόμενες όψεις της μητρότητας και της γονεϊκότητας, από τις πιο τρυφερές, τις πιο συντηρητικές ως τις πιο σύγχρονες και σκοτεινές στιγμές αυτής της περιπέτειας. Σκοπός της εικαστικής μας εμπλοκής ήταν να μπορέσουμε να συνδυάσουμε με κάποιον τρόπο τις δύο διαφορετικές αυτές έννοιες», υπογράμμισε.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ