Συνεχείς αεροδιακομιδές ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

on .

AEROPLANO DIAKOMIDES

Σημαντικό βάρος όσον αφορά στην προσέλευση ασθενών σηκώνουν καθημερινά τα δύο μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Χατζηκώστα». 

Οι πολίτες που σπεύδουν σ’ αυτά για να λάβουν υπηρεσίες ιατρικής φύσης δεν είναι μόνο από την Ήπειρο, αλλά από την ευρύτερη περιοχή. Ειδικά το Π.Γ.Ν.Ι. δέχεται ασθενείς απ’ όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, Νησιά Ιονίου, Δυτική Μακεδονία, αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα! 

 Αυξημένες αεροδιακομιδές

Τελευταία πάντως παρατηρείται σημαντική αύξηση και στις αεροδιακομιδές προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει κλινικές με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικά εργαστήρια που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας, όπως οι Καρδιολογικές, η Πνευμονολογική, η Ενδοκρινολογική και η Ογκολογική. 

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο τελευταίο τριήμερο έγιναν δύο αεροδιακομιδές προς το Π.Γ.Ν.Ι. από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Epiruspost.gr», μία αερογέφυρα ζωής στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και αφορούσε 37χρονο ασθενή, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στα Γιάννενα από το Νοσοκομείο του νησιού με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που ήρθε από την Ελευσίνα. 

Άλλη μια αεροδιακομιδή έγινε χθες από την Κέρκυρα στα Γιάννενα. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα που υπέστη έμφραγμα και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του. 

Εξάλλου, χθες διακομίστηκε και μία ηλικιωμένη γυναίκα με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στην Β’ Καρδιολογική του ΠΓΝΙ, την οποία διευθύνει ο γνωστός καθηγητής Καρδιολογίας Λάμπρος Μιχάλης, εκ των πρωτοπόρων στις διανοίξεις αρτηριών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχάλης είναι Πρόεδρος των Ευρωπαίων Καρδιολόγων, ενώ πρόσφατα εξελέγη και Πρόεδρος των ευρωπαίων γιατρών του Παθολογικού Τομέα.