Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ο ανασχηματισμός μου θύμισε το… μάδημα κότας!

on .

TASOYLAS

• Mε τη θλιβερή εικόνα του μαδήματος μιας κότας και τον αέρα να συνεπαίρνει τα πούπουλά της, σκηνή από το κορυφαίο πεζογράφημα του Διονυσίου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» παρομοίασε τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό ο πρώην Υπουργός Κώστας Τασούλας!

Κληθείς να σχολιάσει χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τον Γιώργο Γκόντζο τις πρόσφατες υπουργικές ανακατατάξεις διά χειρός Πρωθυπουργού, ο Γιαννιώτης βουλευτής της Ν.Δ. παρέπεμψε στο έργο του εθνικού μας ποιητή τονίζοντας πως «αυτό μου θυμίζει ο ανασχηματισμός και αυτή είναι η εικόνα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και για να μην οριστικοποιηθεί αυτό και ως εικόνα της χώρας οι εκλογές, μια ώρα αρχύτερα, είναι αναγκαίες».

Υπάρχει και ο ΕΝΦΙΑ!
Ο κ. Τασούλας είχε επίσης την ευκαιρία να υπογραμμίσει πως το κεντρικό ζήτημα της ημέρας δεν είναι ο ανασχηματισμός, αλλά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS των υποχρεώσεων του ΕΝΦΙΑ που φέτος στοχεύει σε εισπράξεις περίπου 400 εκατ. ευρώ παραπάνω από τον ΕΝΦΙΑ του 2014, «δηλαδή 3 δις ευρώ συνολική επιβολή ΕΝΦΙΑ από εκείνους που έταζαν την κατάργηση του», όπως τόνισε χαρακτηριστικά!

«Ευσεβείς πόθοι…»
Σχολιάζοντας δε, τις πολιτικές επιδιώξεις του ανασχηματισμού, όπως τις εξηγούσαν κυβερνητικά στελέχη με επωδό την δήθεν ιδεολογική διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς δεξιά και προς κεντροαριστερά, ανέφερε πως «όλα αυτά είναι θλιβεροί ευσεβείς πόθοι, γιατί στα μάτια ενός βαθύτατα αποκαρδιωμένου λαού, ήδη από τις εκλογές του 2012, το ιδεολογικό περιεχόμενο της πολιτικής έχει κυριολεκτικά αδρανοποιηθεί μπροστά στην απαίτηση για διόρθωση της σκληρής πραγματικότητας».
Και κάτι τέτοιο, δηλαδή η διόρθωση της δεινής οικονομικής κατάστασης των πολιτών και της χώρας, όπως τόνισε ο Κ. Τασούλας, «δεν μπορεί να το πετύχει αυτός ο ανασχηματισμός που καταφεύγει σε στελέχη από τα αζήτητα άλλων χώρων. Το μόνο που αποδεικνύεται από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι πόσο έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και την στοιχειώδη αξιολόγηση καταστάσεων και προσώπων ο κ. Τσίπρας που απλώς έβαλε την υπογραφή του στην τελευταία και πιο οικτρή απ’ όλες τις Κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ