Παράταξη Γ. Ζάψα: Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

on .

ZAPSAS

• Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Διαχείριση των Απορριμμάτων - η εξέλιξη του ζητήματος στην Ήπειρο» διοργάνωσε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» το πρωί του Σαββάτου, στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής».
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑν) Δημήτρης Πολιτόπουλος.
Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα δικαίωμα και υποχρέωση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων της (ΦΟΔΣΑ). Σήμερα, εντελώς στρεβλά, λόγω αδυναμίας και δυσκολιών της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθεί στο έργο της, όλο το έργο, εκτός της συλλογής, προγραμματίσθηκε, μελετήθηκε και εκτελέσθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτή η ημερίδα αποτελεί συμβολή στον διάλογο που απουσίασε».