Το «Συμβούλιο Περιφερειαρχών» εργαλείο επικοινωνίας με την εξουσία

on .

MHTSOTAKHS PERIFEREIARXES 6 6 19

• Στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την Κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την χθεσινή σύσκεψη που είχε με τους 13 νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες. Μάλιστα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει «Συμβούλιο Περιφερειαρχών» που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου και θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της περιφερειακής διοίκησης και του κεντρικού κράτους.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες».
Ακόμη τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ζήτησε προτάσεις…
Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να του αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητές τους προκειμένου -αν οι πολίτες του εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας- η στενή συνεργασία μαζί τους να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή σε τρεις περιπτώσεις τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος, υπογράμμισε πως παρ’ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άκρως θετικό για τη Νέα Δημοκρατία, είναι αυτονόητο πως «θα έχουν όλοι οι Περιφερειάρχες την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε το καλό όλων των Περιφερειών με τρόπο δίκαιο και ισορροπημένο».
«Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν πάμε πλάι πλάι και αν έχουμε ενιαίο σχέδιο όλοι όσοι έχουμε διάθεση να προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.