Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ: Η Κυβέρνηση δεν πάλεψε το Ιωάννινα - Κακαβιά

on .

GATSIOS KON

• Μισές αλήθειες λέει η κυβέρνηση αναφορικά με το τμήμα Ιωάννινα - Κακαβιά της Ιόνιας Οδού σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γάτσιο.

Όπως αναφέρει ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ σε γραπτή δήλωσή του, «είναι πράγματι αλήθεια ότι οι οδικοί άξονες δε συνιστούν προτεραιότητα για τα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ένας οδικός άξονας μπορεί να γίνει αποδεκτός προς χρηματοδότηση από το Ταμείο, αρκεί το κράτος-μέλος να αιτιολογήσει επαρκώς, με ισχυρά επιχειρήματα, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά του».
Σύμφωνα με τον κ. Γάτσιο, το τελευταίο συνέβη τόσο με τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), όσο και με τον Ε-65, όμως δεν έγινε με το «Ιωάννινα-Κακαβιά». Η ουσία είναι μία, τονίζει: «Η κυβέρνηση το «Ιωάννινα - Κακαβιά» όχι μόνο δεν το πάλεψε, όπως διατείνεται, δεν το προσπάθησε καν. Το επιχείρημα, πέραν όλων των άλλων, ότι αποτελεί τμήμα ενός διευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030 όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε αλλά, αντιθέτως, αγνοήθηκε και παραμερίστηκε».
Καταλήγοντας, δε, τονίζει με νόημα: «Ο δρόμος «Ιωάννινα - Κακαβιά», αλλά και το γενικότερο αίτημα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και της ελληνικής Περιφέρειας, δεν είναι μία «σημαία ευκαιρίας» η έπαρση της οποίας γίνεται ενόσω βρίσκεται κανείς στην αντιπολίτευση με χαρακτηρισμούς όπως «εμβληματικό έργο» και η υποστολή της όταν είναι στην κυβέρνηση».