«Ξεπροβάλει ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ευημερίας για όλους…»

on .

MHTSOTAKHS DIAGGELMA 8 8 22

• Μήνυμα για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς της Ενισχυμένη Ευρωπαϊκής Εποπτείας εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έπειτα από 12 χρόνια έκλεισε ένα δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα μας. Με την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στο μήνυμά του ότι η περιθωριοποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο ανήκει στο παρελθόν και ξεπροβάλει, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους.

«Η απαλλαγή από την Ενισχυμένη Εποπτεία σημαίνει μεγαλύτερη εθνική ευχέρεια στις οικονομικές μας επιλογές.

Όχι όμως και επιστροφή στα λάθη που έφεραν την οδυνηρή μνημονιακή περιπέτεια», σημείωσε με έμφαση προσθέτοντας πως όσα επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα οφείλονται «σε μία συνετή πολιτική που εξαντλεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς όμως να τον ναρκοθετεί. Με μέτρα μετρημένα, που αυξάνουν τον συνολικό πλούτο υπέρ όλης της κοινωνίας».