Τα ταξίδια… καλά κρατούν για τον Δήμο Ιωαννιτών!

on .

ELISAF MPRATISLABA

Τα πάντα επηρεάζονται πλέον από την οικονομική και ενεργειακή κρίση που βιώνουν τόσο η χώρα όσο και ολόκληρη η Ευρώπη. 

Μόνη… εξαίρεση η εκστρατεία του Δήμου γνωστή με την ονομασία «Διπλωματία Πόλεων», η οποία έχει στόχο να κάνει τα Γιάννενα μία πόλη εξωστρεφή, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που «μετράει» αρκετά χρόνια πλέον, όμως τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει είναι μάλλον πενιχρά, με εξαίρεση ίσως την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Μπρατισλάβα…

Αυτή τη φορά κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου βρέθηκε για έναν διήμερο στη… Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (!), η οποία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φθινοπωρινούς και χειμερινούς προορισμούς όλης της Ευρώπης!

Η Γιαννιώτικη αποστολή πραγματοποίησε μεμονωμένες συναντήσεις και θεματική παρουσίαση του προορισμού σε επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό, ενώ ο κ. Ελισάφ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του τμήματος τουρισμού του υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, με τον οποίο συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών. 

Συναντήσεις σε ιδρύματα

Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών, ερευνητών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος έγινε δεκτός στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών, από τον Πρόεδρο του ιδρύματος, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Gruskova και ομάδα Σλοβάκων Ελληνιστών για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών.

Τέλος, ακολούθησε συνάντηση με τη Δήμαρχο της Παλιάς Πόλης της Μπρατισλάβας, με την οποία διερευνήθηκε η δυνατότητα αμοιβαία επωφελών ανταλλαγών μεταξύ των δύο Δήμων.

Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας έκλεισε στα γραφεία της Εβραϊκής Κοινότητας της Μπρατισλάβας, όπου ο Μ. Ελισάφ είχε συνάντηση με τον πρόεδρό της κ. Duda, τον οποίο και προσκάλεσε άμεσα να επισκεφθεί τα Γιάννενα.