Στόχος τα Γιάννενα να συνδεθούν και πάλι αεροπορικά με το Ισραήλ

on .

 KAXRIMANHS ISRAHLINOS PRESBHS

• Η αεροπορική σύνδεση του Ισραήλ με την Ήπειρο και συγκεκριμένα με τα Γιάννενα αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης με το νέο Πρέσβη του Νoan Katz, o οποίος  τον επισκέφτηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. 

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στον σεβασμό που τρέφουν οι Ηπειρώτες για τους Ρωμανιώτες Εβραίους, ενώ εξήρε τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται σε αφίξεις τουριστών στην περιοχή μας από το Ισραήλ.  Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρέσβης ανέλαβε να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα του για επαναφορά των πτήσεων που είχαν αρχίσει κατά το παρελθόν, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολλές εταιρίες συμφερόντων του Ισραήλ που είχαν δραστηριοποιηθεί στην Ουκρανία, από την οποία αποχώρησαν μετά τις πολεμικές συγκρούσεις και αναζητούν χώρους εγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με τον Μ. Ελισάφ

Τα Γιάννενα είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτεται ο Ισραηλινός διπλωμάτης με την ανάληψη των καθηκόντων του και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, με τον οποίo η συζήτηση εστίασε στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.

«Συζητήσαμε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας προς την περιοχή μας. Επίσης συζητήσαμε την ανάγκη για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ, ένα θέμα που θα διερευνήσει και ο ίδιος με τις αεροπορικές εταιρείες ενώ θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση της δικής μας επίσκεψης τον Δεκέμβριο στο Ισραήλ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα όλο το χρόνο. Όπως δήλωσε, «η πόλη αποτελεί κέντρο αναφοράς για τους Εβραίους όλου του κόσμου. Από την πλευρά μου θα κάνω κάθε προσπάθεια ώστε η συνεργασία να συνεχιστεί και να διευρυνθεί».

Πολλοί επισκέπτες

Όπως τονίζει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, το διάστημα αυτό η πόλη των Ιωαννίνων και η ευρύτερη περιοχή έχει δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό Εβραίων και Ισραηλινών επισκεπτών. Ο κ. Ελισάφ τόνισε πως στην κατεύθυνση αύξησης της επισκεψιμότητας έχουν αξιοποιηθεί και οι Γιαννιώτες που ζουν στο Ισραήλ. Παράλληλα, η άρση των απαγορευτικών μέτρων που ίσχυαν στο Ισραήλ δίνει και πάλι την δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε και για τις δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με νέους προορισμούς. «Πρέπει να γίνουν προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τον Δήμο η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία, την Κύπρο και το Ισραήλ παραμένει προτεραιότητα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο όμως κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Παράλληλα συζητούμε και με την Aegean την ενίσχυση της γραμμής με την Αθήνα», σημείωσε.