Στο 13% έχει ανοίξει η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

on .

KALPH

• Διευρύνει τη διαφορά της η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων του Πολιτικού Βαρόμετρου της Opinion Poll για τον μήνα Σεπτέμβριο, η «ψαλίδα» έχει ανοίξει στο 13%.
Συγκεκριμένα: Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 26,03%, έναντι 13,94% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 5,6%, η ΧΑ στο 5,4% και το ΚΚΕ στο 5%. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν πείθεται από κανένα κυβερνητικό αφήγημα, όπως για παράδειγμα ότι η λιτότητα τερματίζεται με την έξοδο από τα μνημόνια ή ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Επιπλέον, οι περισσότεροι επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι και τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται από τις απόψεις των πολιτών για σειρά από θέματα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για την κυβέρνηση, αφού σε όλες τις επιλογές της, σε όλα τα θέματα έχει απέναντί της μια μεγάλη ως συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία. Το 75,5% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 76,9% θεωρεί λαθεμένη τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, το 84% θεωρεί ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, το 75,8% δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές της λιτότητας και το 70% εκτιμά πως με την πολιτική που ακολουθείται θα χειροτερέψει η οικονομική του κατάσταση. Ταυτόχρονα, το 65% ζητάει να μην επικυρωθεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, το 78% δεν περιμένει κάτι από τον ανασχηματισμό που έγινε, το 57,1% θεωρεί την κυβέρνηση βασικά υπεύθυνη για την τραγωδία στο Μάτι και τι 56% θεωρεί ότι θα υπάρξει τελικά η μείωση των συντάξεων ακόμα και αν παρθεί μια μικρή παράταση.