Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» σε Δήμους – Περιφέρεια!

on .

KALPH EKLOGES XERI

• Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες απομένουν ως τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι «ζυμώσεις» εντείνονται τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου όσο και στους Δήμους με επίκεντρο φυσικά αυτόν των Ιωαννίνων. Κύριο μέλημα αυτό το διάστημα των επικεφαλής είναι φυσικά να «κλείσουν» τους συνδυασμούς τους.
Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή ο Θωμάς Μπέγκας παρουσίασε τους πρώτους 50 υποψήφιους της παράταξής του για τον Δήμο Ιωαννιτών ενώ χθες είχαμε αρκετές δημόσιες δηλώσεις υποψηφιότητας για στελέχη διάφορων δημοτικών παρατάξεων. Σε επίπεδο Περιφέρειας, περιοδείες πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Σπύρος Ριζόπουλος και Δημήτρης Δημητρίου.

Η πρώτη «φουρνιά» Μπέγκα
Τους 50 πρώτους υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» παρουσίασε προχθές βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» ο Θωμάς Μπέγκας. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του, «αξίζουμε μια νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου και της αλήθειας που άλλαξαν και αλλάζουν τα Γιάννενα», ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε «αρχικά τα πρώτα χρόνια για να σταθεί όρθιος ο Δήμος μας και στη συνέχεια για να μετατρέψουμε τα Γιάννενα σε μια σύγχρονη εξωστρεφή Ευρωπαϊκή Μητρόπολη». Προέτρεψε δε τους υποψήφιους της παράταξης του να μην το ξεχνάνε ούτε στιγμή σε όλο τον προεκλογικό αγώνα πως «από ανθρώπους εκλεγόμαστε και τους ανθρώπους υπηρετούμε»!

Νέοι υποψήφιοι
Οι 28 νέοι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από τον Θ. Μπέγκα είναι οι εξής: Αγγέλη Αγγελική, δικηγόρος, Αλαντάση Εσάμ, νοσηλευτής στο «Χατζηκώστα», Βελογιάννης Άρης, σπουδαστής, Γήτας Μίλτος, ποιητής – δημοσιογράφος, Γιωτόπουλος Χρήστος, υπάλληλος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Γοργόλης Αλέξανδρος, ηλεκτρονικός, Δρόσος Αντώνης, ελεύθερος επαγγελματίας, Δημολένη Κική, εκπαιδευτικός, Ευθυμίου Βασίλης, αντιπρόεδρος ΕΠΣΗΠ, Ζούμπας Στέφανος, διδάκτωρ νοσηλευτικής, Κολιός Θωμάς, μεταφραστής, Ιωάννης Ιωάννου, ελεύθερος επαγγελματίας, Κουτσογιάννης Τάσος, εκπαιδευτικός, Μαρκούλα Σοφία, γιατρός, Μάστακας Γιώργος, διευθυντής ασφαλιστικού γραφείου, Μπούγιας Πέτρος, αγρονόμος τοπογράφος, Νούσιας Βασίλης, χειρουργός, Παπαγεωργίου Ναπολέων, Κοινωνιολόγος, Παρδάλης Γιάννης, επιχειρηματίας, Παλάσκα Μαρκέλα, υπάλληλος στη «Δωδώνη», Σίμου Εύη, καθηγήτρια - αντιπρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ, Σίντος Στέφανος, εκπαιδευτικός, Σιόντη Έλενα, αρχιτέκτονας, Στεφανίδη Πόπη, ραδιοφωνική παραγωγός - Πρόεδρος ΧΕΝ Ιωαννίνων, Στουρνάρας Κίμων, υπάλληλος της ΔΕΗ, Τσιγκίστρας Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας, Φρούντζου Δώρα, αστυνομικός και Χαλιλόπουλος Αντώνης, μουσικός.

Δηλώσεις υποψηφίων
Μένοντας στον Δήμο Ιωαννιτών, δηλώσεις υποψηφιότητας έκαναν χθες υποψ. δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις. Πιο συγκεκριμένα:
- Ο νυν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Βλέτσας, ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα. Σε ανοιχτή επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε στη μεγαλύτερη και ιστορικότερη αυτοδιοικητική παράταξη του τόπου, η οποία έχει αλλάξει τα Γιάννενα και το έργο της είναι ορατό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης. Η κατασκευή της Κενάν Μεσαρέ, η κατασκευή υπόγειου παρκινγκ, οι πεζοδρομήσεις του εμπορικού κέντρου, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ είναι μερικές από τις δεκάδες εμβληματικές παρεμβάσεις που άλλαξαν την ζωή των συμπολιτών μας. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» έχει λαμπρό παρελθόν, θα δώσουμε την μάχη να έχει σπουδαίο παρόν».
- Ο εκπαιδευτικός Φίλιππος Ευαγγέλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στη Δ.Ε. Παμβώτιδας με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη. Όπως αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του, «αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ευθύνη την τιμητική πρόταση της κ. Καλογιάννη. Θεωρώ ότι, συνεπικουρούμενη από όλα τα μέλη της νέας μας παράταξης, αποτελεί τη δυναμική, δημιουργική και ικανή προσωπικότητα, ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να αλλάξει σελίδα προς όφελος των παιδιών μας και της κοινωνίας που ζούμε. Βασικές μου αρχές σε αυτή την προσπάθεια αποτελούν η διάθεση προσφοράς, η μεθοδική εργασία, οι νέες ιδέες και ο σεβασμός στον πολίτη».
- Το στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Νίκος Ντέμος κατέρχεται επίσης υποψήφιος με την παράταξη της Τατ. Καλογιάννη. Όπως σημειώνει σε επιστολή του, «στηριζόμενος στις γνώσεις και στις εμπειρίες μου, μακριά από κάθε κομματικό συμφέρον και κάθε είδους καιροσκοπισμούς, επέλεξα συνειδητά να συμμετέχω πλέον ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου μας και να συμπορευθώ στο πλευρό της Τατιάνας Καλογιάννη. Και αυτό, γιατί η μακρόχρονη συνεργασία μου με την ίδια μου επέτρεψε να διακρίνω στο πρόσωπό της μια γυναίκα - πολιτικό που θέλει και μπορεί να αγωνιστεί με σθένος για να δώσει νέα πνοή στην πόλη, στον τόπο».

Στον Δήμο Ζίτσας
Εκδήλωση, με θέμα «Κλεισθένης I – Νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση», διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας.
Σ’ αυτήν μίλησε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, τον οποίο προλόγισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψ. Δήμαρχος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαρδίκος τόνισε τη σημασία του διαλόγου, που εκλείπει από την αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο. Όπως είπε, «η αυτοδιοίκηση δεν ήταν ποτέ φοβική. Ο θεσμικός διάλογος προάγει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία υπερβαίνει τα πρόσωπα και τους σχηματισμούς. Αναζητούμε την έκφραση της διαφορετικής άποψης στα πλαίσια ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου».

Στην Περιφέρεια…
- Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει το οδοιπορικό του επισκεπτόμενος χωριά.
Μαζί λοιπόν με στελέχη της παράταξης επισκέφθηκε πρόσφατα τα χωριά της Κόνιτσας Μάζι, Αετόπετρα, Ηλιόρραχη, Καλλιθέα και Κλειδωνιά και ακολούθως τα χωριά του Ζαγορίου Κήποι, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο, Βίτσα, Μονοδένδρι, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά, Αρίστη και Μεσοβούνι.
Ο κ. Ριζόπουλος παρουσίασε το όραμά του για την Ήπειρο, μίλησε για τις λύσεις μέσα από την Περιφερειακότητα και πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές και επιστροφή των Ηπειρωτών στον τόπο τους.
Εξάλλου, ο Σπ. Ριζόπουλος ανακοίνωσε χθες την προσχώρηση στην παράταξή του του Θόδωρου Δασούλα, ο οποίος είχε εκδηλώσει αρχικά την πρόθεσή του να διεκδικήσει ως υποψ. δήμαρχος τον Δήμο Μετσόβου, αποσύρθηκε όμως τελικά από την «κούρσα».
- Τις περιοδείες συνεχίζει και ο υποψ. Περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου της παράταξης «Ήπειρος όλον».
Το Σάββατο βρέθηκε στην Κόνιτσα και στην Άρτα στην κοπή πίτας της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αναγέννηση» και την Κυριακή στο Καλέντζι, στα Πράμαντα και στην Πλατανούσα.
Ο κ. Δημητρίου μαζί με στελέχη της παράταξης συνομίλησαν με τους κατοίκους, τους καταστηματάρχες και τους ντόπιους για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν. Παρουσίασε δε τις θέσεις και το όραμά του για τη Νέα Ήπειρο και δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στους ανθρώπους της στο δρόμο για την Αλλαγή.