Ευρεία αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Eυρεία αποδοχή στην κοινή γνώμη με θετική απήχηση και μεταξύ των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν τα κυβερνητικά μέτρα για το πανεπιστημιακό άσυλο και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. Οσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης:
Πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης να συμφωνούν με το μέτρο. «Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά).
Παράλληλα, πάνω από τους 7 στους δέκα πολίτες (75%) δηλώνουν σύμφωνοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και την εφαρμογή του.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στο 14% συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση της PULSE, καθώς το κυβερνών κόμμα υποχωρεί στο 38% από 38,5% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 24% από το 25%.
Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερό στο 6%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5% (από 5%), η Ελληνική Λύση 4% (από 3,5%), και το ΜέΡΑ 25 3,5% (από 4%). Περαιτέρω πτώση καταγράφει η Χρυσή Αυγή με 1% (έναντι 1,5%), το 1% φθάνει η Δημιουργία Ξανά, άλλο κόμμα (Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΛΑΕ, Οικολόγοι – Πράσινοι) δηλώνει το 4% των ερωτώμενων (από 4,5%), 4% δηλώνουν λευκό, άκυρο αποχή (από 2,5%), ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 9,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης η «ψαλίδα» διευρύνεται ελαφρώς κατά μια ποσοστιαία μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση, ανερχόμενη στο 53%. Το 70% των ερωτώμενων πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα), ενώ το 17% εκτιμούν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 18% της προηγούμενης έρευνας).