Η αναθεώρηση του Συντάγματος σημαντικό βήμα για τον τόπο μας

on .

KALOGIANNHS BOYLH

• «Ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, με πρόνοια για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας» χαρακτήρισε ο Σταύρος Καλογιάννης τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος που ολοκληρώθηκε προχθές.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, μετά τη βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που πέρασε η χώρα την τελευταία δεκαετία, χρειαζόταν μία πολύ πιο γενναία αναθεώρηση του Συντάγματος, με θωράκιση της ποιότητας της δημοκρατίας, με απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων όπως επιβάλει η ψηφιακή τεχνολογία, με εμπέδωση αισθήματος εμπιστοσύνης στους θεσμούς που επλήγησαν την περασμένη τετραετία. Όμως η Προτείνουσα Βουλή, στην οποία οι Σύριζα – ΑΝΕΛ είχαν την πλειοψηφία, περιόρισε τα πεδία της αναθεωρητικής διαδικασίας, υποκύπτοντας σε ιδεοληψίες.
Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη η αναθεώρηση έπρεπε να έχει περιλάβει και άλλα άρθρα, όπως ενδεικτικά το άρθρο 16, το οποίο ως έχει σήμερα δεν επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων και το άρθρο 24 για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.