Η Ήπειρος «επιστρέφει» στη Διοίκηση της ΚΕΔΕ!

on .

TSIROGIANNHS XRHSTOS

• Εκπροσώπηση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, το σημαντικότερο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί με την Ένωση Περιφερειών, αποκτά και πάλι, μετά από μία εικοσαετία περίπου, η Ήπειρος.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Xρήστος Τσιρογιάννης πέτυχε να εκλεγεί μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με καλή μάλιστα θέση σε σταυρούς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του μελών της Ένωσης.
Με καλή σειρά
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρογιάννης έλαβε κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία 112 σταυρούς και εξελέγη 11ος κατά σειράν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι». Πρώτος σε σταυρούς εξελέγη ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος και αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Ένωσης διαδεχόμενος τον απερχόμενο πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη πλέον της Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι πρώτο αναπληρωματικό μέλος του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος έλαβε 74 σταυρούς, τρεις μόλις λιγότερους από τον εκλεγέντα στο Συμβούλιο Δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγ.ο.
Νίκη για τη Ν.Δ.!
Μεγάλη νικήτρια των εκλογών για την ΚΕΔΕ ήταν η γαλάζια παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» των Δημ. Παπαστεργίου και Χρήστου Τσιρογιάννη, η οποία έλαβε ποσοστό 63,6%. Από τις 511 ψήφους η παράταξη της Ν.Δ. έλαβε 325 (ποσοστό 63,6%) και εκλέγει 19 μέλη (20 μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος). Το πράσινο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε 91 ψήφους και εκλέγει έξι μέλη στο νέο Δ.Σ.. Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 45 ψήφους και εκλέγει τρία μέλη στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων. Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» από το χώρο της κεντροαριστεράς του Δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη έλαβε 33 ψήφους και εκλέγει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ., ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ έλαβε 10 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος. Τέλος, ο «Συντονισμός Αιρετών» της ΛΑΕ έλαβε έξι ψήφους και επίσης δεν εκλέγει μέλος στο νέο Δ.Σ.