Μια από τα ίδια ο Αλ. Τσίπρας και στην επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα

on .

tsipras giannena

• Σε επανάληψη όσων είχε πει προχθές από τα Γιάννενα προχώρησε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στη Θεσπρωτία.
Ο πρώην Πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για την πανδημία, όσο και την ακρίβεια, μίλησε πάλι για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος κινδυνολογώντας ασύστολα κάνοντας λόγο για «κατάρρευση του ΕΣΥ», χωρίς όμως και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα επιτάχυνσής των εμβολιασμών ή και για περιορισμό της διασποράς ώστε να μην καταλήγουν ασθενείς στα νοσοκομεία.
Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Πορτογαλίας και άλλων χωρών, χωρίς φυσικά να αναφέρει και το πώς αντιμετωπίζουν την πανδημία οι αντιπολιτεύσεις των χωρών αυτών, που δεν σπεύδουν να κάνουν κριτική πάνω στα «φέρετρα» των νεκρών της πανδημίας.
Σε μια έκρηξη λαϊκισμού επιχείρησε να ταυτίσει τους αντιεμβολιαστές με τους αντιδραστικούς στη συμφωνία των Πρεσπών, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι στελέχη του, όπως ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης δημόσια προπαγάνδισε κατά του εμβολιασμού, αλλά δεν ήταν και ο μόνος.
Ο πρώην Πρωθυπουργός μετέτρεψε για άλλη μια φορά σε αντιπολιτευτικό επιχείρημα τις αναφορές περί MEΘcovid για «υψηλά πρόσωπα», όταν και ο αρχικά καταγγέλων πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ άρχισε να τα «μαζεύει», αλλά και σύσσωμοι οι ιατροί τον διαψεύδουν.
Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε ακόμη να προτείνει νέα δέσμη μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τον οποίο βέβαια επί κυβερνητικής του θητείας δεν τον είχε «ακουμπήσει», αλλά και άλλα οικονομικά μέτρα, όταν μια ημέρα προηγουμένως κατήγγειλε την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη ότι έχει φέρει τη χώρα σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.
Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.. «Η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται τελικά με τη δειλία του, με την ίδια τη δημοκρατία. Η εσωκομματική ασφυξία του οδηγεί συχνά να γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news, ειδικά στο ζήτημα της πανδημίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Απάντηση όμως στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα έδωσε και η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα. Τον κατηγορεί για πολιτική ανεπάρκεια, έλλειψη προτάσεων και σχεδιασμού. «Αν υπήρχε βέβαια, θα είχε φροντίσει να τον υλοποιήσει στην πενταετή κυβερνητική του θητεία», προσθέτει. Η βουλευτής σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το δρόμο Γιάννενα- Κακαβιά, αλλά και για την προώθηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας.