Θα είμαστε πιο «σοφοί» στην επόμενη θητεία μας...

on .

MPEGKAS OLOMELEIA DU LAC

• Πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ η ολομέλεια της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα», με κεντρική ομιλία του επικεφαλής της και πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα. Ο πρώην Δήμαρχος, ως είδος «αυτοκριτικής» για τις αδυναμίες και τα λάθη της δημαρχιακής του θητείας, είπε ότι τώρα η παράταξη «είναι πιο σοφή», υποστηρίζοντας ότι δικαιώθηκε σε όλες τις μεγάλες επιλογές της, αλλά και ότι είναι αστείρευτη πηγή νέων προτάσεων. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησής του, ούτε και άνοιξε θέμα επιλογής νέου επικεφαλής, όπως είχε γίνει επί ημερών του προκατόχου του Φίλιππα Φίλιου, σπεύδοντας να δηλώσει κλείνοντας την τοποθέτησή του, ότι είναι παρών «έτοιμος να  εγγυηθώ την ενότητα και να ηγηθώ μιας νικηφόρας πορείας προς τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023».

Κατά τα άλλα άσκησε κριτική στη νυν Δημοτική Αρχή, την οποία κατηγόρησε ότι «υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά, αλλά αποδείχτηκε πολύ λίγη να οδηγήσει τον τόπο μπροστά».   

Έσπευσε μάλιστα να προεξοφλήσει ότι μια νέα δημαρχιακή της θητεία θα είναι «μια ακόμα χαμένη τετραετία για τον τόπο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα – κατ΄ αυτόν – επιτεύγματα της Δημαρχιακής του θητείας και καταλήγοντας τόνισε: «Η πορεία προς τις εκλογές θα είναι δύσκολη. Η αντιπαράθεση δεν θα είναι σε επίπεδο προτάσεων και πολιτικών σε σχέση με την αυτοδιοίκηση. Θα είναι σε επίπεδο «συστημικών σχέσεων» και με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Η δική μας δύναμη είναι η ίδια η κοινωνία και η απεύθυνση σε αυτή με προτάσεις και επιχειρήματα. Για να τα καταφέρουμε όμως πρέπει όλοι να σηκώσουμε τα μανίκια».