Με 8 μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Προβάδισμα, που ξεπερνά τις 10 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Μega.

Σύμφωνα με την πανελλαδική μέτρηση, η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες (28,9% έναντι 20,9% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ενώ στην εκτίμηση ψήφου στο 10,2%. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 26,3%. 

Καταλληλότερο πρωθυπουργό θεωρούν οι πολίτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 37%, ενώ ο κανένας ακολουθεί στο 27%. Δεκαεπτά (17%) θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα και 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στο 3% ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ από 2% έχουν Δημ. Κουτσούμπας και Κ. Βελόπουλος.

Η πλειονότητα των πολιτών (51%) προτιμά αυτοδύναμες κυβερνήσεις, έναντι 47% που δηλώνει ότι θα ήθελε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αρνητική περιγράφει τη σημερινή οικονομική κατάσταση το 54% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 17% που τη βλέπουν θετική και 29% ουδέτερη.

Εξάλλου, το 62% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, έναντι μόλις 13% που λέει ότι θα καλυτερεύσουν.

Απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς το 65% προβλέπει ότι θα χειροτερεύσουν τους επόμενους μήνες, έναντι 26% που πιστεύει πως θα εξομαλυνθούν.