Εικόνα αποσύνθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιάννενα και Άρτα

on .

SYRIZA EKLOGES FAKELOI

• Μια περίοδο έντονης κινητικότητας και ανασύνταξης διανύουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Αριστερά σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, ενώ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήγμα αποτέλεσε η μικρή συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Μπορεί η ανακωχή που κήρυξαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόσφατο εκρηκτικό συνέδριο να έδειχνε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδεύει προς ανασύνταξη και συσπείρωση της εναπομείνασας εκλογικής βάσης, ωστόσο η μικρή προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Επιτροπών μαρτυρά το ακριβώς αντίθετο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 8 στους 10 που ψήφισαν τον Σεπτέμβριο για πρόεδρο, δεν εμφανίζονται στις κομματικές οργανώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκης, την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει την αγωνία των απλών μελών για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την επιχειρηματική του δράση, βλέπει με παγωμάρα την απροθυμία των ενεργών μελών του κόμματος να βοηθήσουν το κόμμα να μαζέψει τα κομμάτια του και να επανέλθει δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Ενδεικτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι με επτά νομαρχιακές οργανώσεις δεν διέθεταν ούτε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων! 

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί το ποσοστό της συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται καμία αναφορά στους ψηφίσαντες, κάτι που εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Άλλωστε, η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με το που εξελέγη πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης αποτυπώθηκε και σε τοπικό επίπεδο με την ένταξη της Μερόπης Τζούφη στη Νέα Αριστερά αλλά και τη μαζική αποχώρηση μελών/στελεχών.

Κατά τα άλλα, τα 23 νέα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογικές διαδικασίες είναι τα εξής: Βασίλης Οικονόμου (159), Πέτρος Παλάσχας (147), Ελένη Κολοκούρη (140), Γιώργος Σταμάτης (120), Αλέξανδρος Φαρμάκης (118), Μανώλης Παπαμιχαήλ (102),  Χριστόφορος Κολιγιώτης (94), Δημήτρης Χαρίσης (92), Χαράλαμπος Μακόπουλος (84),  Χρήστος Παξιμαδάκης (82), Αντώνιος Καρασταμάτης (75), Γεωργία Χήτου (79), Λεωνίδας Ευθυμίου (74), Άγγελος Μπήτσικας (63), Κατερίνα Σκάρα (50), Ελένη Γιωτάκη (44), Όλγα Σιαραμπή (35), Μαρία Τζίμα (33), Ελπινίκη Βυζούκη (31), Αθηνά Πέτσιου (29), Ελένη Ντάσκαρη (27), Αντωνία Γραμματικάκη (17) και Κωνσταντίνα Σδράλαγκα (12).

Η εφορευτική επιτροπή πραγματοποίησε κλήρωση μεταξύ των: Βραζιτούλη Γιάννη, Μπήτσικα Άγγελου και Μουστάκα Γεώργιου που ισοψήφισαν και εκλέγεται με βάση την κλήρωση ο Μπήτσικας Άγγελος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Νομαρχιακή για να εκλέξει τον Συντονιστή/στρια και τον Αναπληρωτή/τρια Συντονιστή. 

Στην Άρτα…

Στα… χνάρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων βάδισε η αντίστοιχη της Άρτας στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις ψήφους που πήραν τα νεοεκλεγέντα μέλη. Πρόκειται για μια εικόνα αποσύνθεσης μιας τοπικής οργάνωσης που είχε μια δυναμική τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της αρτινής καταγωγής των Αλέξη Τσίπρα και Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα παραμένει βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.

Στη Ν.Ε. Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 19 μέλη εκλέγονται οι: Αικατερίνη Αντωνίου, Κωνσταντίνος Βαρέλης, Γρηγόριος Βλάρας, Μαρία Δέτσικα, Ευάγγελος Δρίβας, Βασίλης Κατσινέλης, Αικατερίνη Κολιού, Αντουανέτα Κολοβού, Νίκη Μανιφάβα, Βασίλης Μπαλάσκας, Δημήτρης Μπασδέκης, Ευαγγελίας Μπρισένιου, Βασιλική Σιαπάτη, Σοφία Σχισμένου, Γρηγόρης Τασιόπουλος, Σταύρος Τσίπρας, Ιωάννα Φλούδα, Χριστόφορος Ψυλλιάς και Παναγιώτης Ψυχογιός.

Η Νέα Αριστερά…

Έντονες είναι οι διεργασίες και στη Νέα Αριστερά, η οποία πραγματοποίησε τριήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη στην Αθήνα (1-3 Μαρτίου). 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη ημέρα και έχει μία ενεργό παρουσία στην πόλη. 

Το προσωρινό Συντονιστικό όργανο της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων έχει ήδη συγκροτηθεί μετά την πρώτη συνέλευση που έγινε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Χαρίτση και το αποτελούν οι: Μαρία Αγγελιδάκη, Άννα Γαλανάκη, Αντωνία Ζέρβα, Βάσω Ζδράβου, Κώστας Καραβίδας, Φιλήμων Καραμήτσος, Ελένη Κόλια, Κώστας Λούκας, Παύλος Λιλής,  Χρήστος Μαντάς, Λάζαρος Νάτσης, Βούλα Παπαδοπούλου, Ελένη Παπαθανασίου, Γιάννης Παξιμαδάκης, Θωμάς Ρέκατας,  Βασίλης Ρίζος, Χαρά Τριανταφύλλου, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Φανίτσιος.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται συνελεύσεις μελών και φίλων, εκδηλώσεις και καμπάνιες ενημέρωσης για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ