Η φυλάκιση Μπελέρη δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την πρωτεύουσα της Ηπείρου!

on .

MPELERHS KAGKELA

• «Η παράνομη φυλάκιση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Φρ. Μπελέρη και η παράνομη στέρησή του να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου, δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την πρωτεύουσα της Ηπείρου, όταν μάλιστα υποκρύπτει την παράνομη καταπάτηση περιουσιών Ελλήνων της Μειονότητας», τόνισε προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ο πρ. δήμαρχος Νίκος Γκόντας, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Ο κ. Γκόντας υπέβαλε πρόταση έκδοσης ψηφίσματος καταδίκης της γείτονας χώρας για την απαράδεκτη, παράνομη και κατάφωρη, όπως τονίζει, παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την δίωξη του νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας που βρίσκεται φυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο.

«Η στάση του Δημάρχου Θ. Μπέγκα ότι αναμένει να συζητήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, καθώς επίσης ότι το θέμα αφορά ένα πρόσωπο, επιεικώς χαρακτηρίζεται εκτός κάθε έννοιας λογικής. Το θέμα αυτό αφορά όλο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και προεχόντως την χώρα μας και την ιστορική μας πόλη, η οποία έχει χρέος να σταθεί δίπλα στον Φρ. Μπελέρη», τονίζεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της παράταξης Γκόντα. 

Για γάμο ομοφύλων 

Επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε η πρόταση του κ. Γκόντα για έκδοση ψηφίσματος κατά της θεσμοθέτησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και ιδίως η θεσμοθέτηση μέσω άλλης χώρας της τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας, από άτομα του ιδίου φύλου, που εργαλειοποιεί και ευτελίζει την γυναίκα. 

Όπως δήλωσε ο κ. Γκόντας ο νόμος αυτός δυναμιτίζει το θεμέλιο της Ελληνικής Κοινωνίας που δεν είναι άλλο από τον θεσμό της οικογένειας και τις χριστιανικές μας παραδόσεις. Και όλα αυτά με την επίκληση, δήθεν, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, τόνισε, με την ίδια ψευδεπίγραφη επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και η πολυγαμία που είναι ανεκτή και επιτρεπτή σε άλλα κράτη. Εν κατακλείδι, ο νόμος αυτός πλήττει καίρια τις αξίες και τις παραδόσεις της Ελληνικής Κοινωνίας. Δυστυχώς, η παραπάνω πρόταση κατά πλειοψηφία δεν έγινε αποδεκτή από το Σώμα…