Στεφ. Τζιμογιάννης: Δεν πρέπει να καταργηθούν τα Κέντρα Πρόληψης

on .

TZIMOGIANNHS KENTRA PROLHPSHS

• Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.) προκειμένου να αποτραπεί το διαρρεύσαν Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρων Πρόληψης (Κ.Π.) και άλλων δημόσιων δομών Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Τζιμογιάννης και ο Αντιπρόεδρος, Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, έδωσαν το «παρών» στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και κατέθεσαν αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του Δικτύου. Επίσης, ο κ. Τζιμογιάννης, είχε την ευκαιρία, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να παραστεί στην Ολομέλεια της παράταξης «Αθήνα Τώρα» του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, παρόντος και του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, να ενημερώσει τους εκλεγμένους δημάρχους για το σημαντικό έργο που επετέλεσαν τα Κέντρα Πρόληψης τα τελευταία 30 χρόνια επωφελεία των τοπικών κοινωνιών και να ζητήσει τη συμπαράσταση και παρέμβαση της ΚΕΔΕ, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε σκέψη του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης.

Τόνισε δε, την υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενθαρρύνει και να απαιτεί τη συμμετοχή του πολίτη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο τζόγος, το διαδίκτυο, κ.ά..