Απροκάλυπτες παρεμβάσεις για υποταγή του Δήμου Χιμάρας στην Κυβέρνηση Ράμα

on .

 

XIMARA PINAKIDA• Για πλήρη υποταγή του Δήμου Χιμάρας στην Κυβέρνηση Ράμα, μέσω απροκάλυπτων παρεμβάσεων, κάνει λόγο η οργάνωση «Ομόνοια» που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, με αφορμή την χθεσινή εκλογή προσωρινού δημάρχου στο Δήμο Χειμάρρας, μετά τη φυλάκιση Γκόρου. 

Ας σημειωθεί ότι νέα δήμαρχος ορίστηκε με 15 ψήφους υπέρ η Μπελερίνα Μπάλα, εκλεκτή της Κυβέρνησης Ράμα. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΟΝΟΙΑ, «ένα ακόμη βαρύ επεισόδιο σημειώθηκε στα πλαίσια των άθλιων χειρισμών της Κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα για την ταπείνωση της τοπικής κοινωνίας των Χιμαριωτών και τον απόλυτο έλεγχο του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής. Με την προσωπική ανάμειξη του Περιφερειάρχη Αυλώνας κ. Βαγγέλη Τάβο – δυστυχώς Ελληνικής καταγωγής πλην όμως αποδεδειγμένα εργαλείο των πολιτικών εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – την ενορχήστρωση και αναρμόδια παράνομη παρουσία του κομματικού υπεύθυνο στην περιοχή, βουλευτή κ. Μπλέντι Κλοσι, έγινε η δήθεν έγκριση απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο προσωρινής Δημάρχου».

Και συνεχίζει η οργάνωση στην αιχμηρή ανακοίνωσή της: «ο θεσμός του Δημάρχου, η ανεξαρτησία του Δημοτικού Συμβουλίου, η λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών της Χιμάρας, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων επιδιώκοντας ώστε με πρακτικές του παρελθόντος καταπίεσης, ανελευθερίας και καθεστωτικού αυταρχισμού να διαιωνίζονται οι πολιτικές της Κυβέρνησης Ράμα στην λεηλασία των περιουσιών και του πλούτου της περιοχής προς εξυπηρέτηση των πελατειακών οικονομικών συμφερόντων».

Παράλληλα, κατηγορεί τον Αλβανό Πρωθυπουργό ότι με την στάση του υπονομεύει την προοπτική της Αλβανίας στις ενταξιακές διαδικασίες στην ΕΕ. «Ο σεβασμός στις διαδικασίες ελεύθερων εκλογών, κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των μελών των εθνικών μειονοτήτων, η εφαρμογή κράτους δικαίου, η εξασφάλιση του αυτοδιοίκητου της τοπικής εξουσίας και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας είναι πυλώνες στα Κριτήρια της Κοπεγχάγης για την ένταξη», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Ομόνοια».