Σημαντική η χορηγία της Βουλής στην Πνευμονολογική Κλινική ΠΓΝΙ

on .

KOSTIKAS TASOYLAS 29 3 24

Με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Κ. Κωστίκα, συναντήθηκε χθες ο Προέδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας, με αφορμή την πρόσφατη χορηγία της Βουλής προς την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου διαγνωστικού βρογχοσκοπικού εργαστηρίου. 

Ο κ. Κωστίκας ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα και τη Βουλή των Ελλήνων για την ομόφωνη απόφασή της να προβεί στην πολύ χρήσιμη αυτή χορηγία, αλλά και να τονίσει τη μεγάλη διαγνωστική σημασία ενός νέου βρογχοσκοπικού εργαστηρίου. Ο ρόλος του ειδικότερα είναι αποφασιστικός για τη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, ιδιαίτερα του καρκίνου του πνεύμονα. 

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 600 ασθενείς υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εξέταση στο εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, που είναι και μοναδική σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα. 

Ο χορηγούμενος εξοπλισμός δαπάνης 300.000 ευρώ περιλαμβάνει 1) πλήρες σύστημα πύργου, με βιντεοβρογχοσκόπιο υπερήχων, 2) βιντεοβρογχοσκοπικό επεμβατικού τύπου και 3) πλήρες σετ καθαρισμού και αποθήκευσης ενδοσκοπίων.

Ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία, συζητώντας με τον κ. Κωστίκα, να ενημερωθεί και για γενικότερα θέματα που αφορούν τον τομέα υγείας στην περιοχή του νομού Ιωαννίνων.