Α. ΜΠΕΖΑΣ: ΝΑΙ -παρά τις ελλείψεις- στο σχέδιο τουριστικής προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας

on .

MPEZAS ANTONHS 12 6 23

Στην έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2024 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» ενέκρινε παρά τις ελλείψεις τα παραπάνω, καθώς όπως είπε ο επικεφαλής της Αντώνης Μπέζας αναδεικνύεται έτσι η συνεργασία με τους άλλους Δήμους και αποτυπώνεται η προσπάθεια  να αποκτήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας τουριστικό προϊόν ,αντάξιο των  χαρακτηριστικών και της κομβικής θέσης που διαθέτει.

Μεταξύ άλλων, ο Α. Μπέζας ανέφερε πως πρέπει να υλοποιηθούν νέα έργα που να σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ανάδειξη της ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, την ανάδειξη των περιοχών φυσικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας (π.χ. λίμνη Καλοδικίου Μαργαριτίου, Βραχωνάς Συβότων, παραποτάμιο πάρκο Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα) και τη διαχείριση της επισκεψιμότητας με έμφαση στην καινοτομία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συμπεριλαμβανομένης της ΟΛΗΓ ΑΕ. 

Παράλληλα, τόνισε πως στην επικοινωνιακή στρατηγική και στο σχέδιο τουριστικής προβολής δεν περιλαμβάνονται δράσεις όπως η ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών internet marketing, οι προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση του ποδηλατικού, του ορνιθοτουρισμού ή του πολιτιστικού τουρισμού, η εγκατάσταση infokiosks στις πύλες εισόδου, η αξιοποίηση των νέων υποδομών του υπαίθριου θεάτρου και του πολιτιστικού πολυχώρου του ΕΙΝ στην Ηγουμενίτσα για δράσεις παράτασης της διαμονής των επισκεπτών και άλλα.